De voordelen van een paddock paradise

Een paddock paradise is ontworpen om paarden een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving te bieden. Door gebruik te maken van verschillende paden, voerplaatsen en obstakels wordt het natuurlijk leefgebied nagebootst. Het zorgt ervoor dat de paarden gestimuleerd worden om meer te bewegen. 

Meer beweging

Paarden zijn gemaakt om te bewegen. In het wild lopen paarden gemakkelijk 50 km per dag om eten en water te zoeken. Dit is voor de meeste paarden en België en Nederland heel wat anders. Het is niet ongewoon dat paarden in stallen van 3×3 gehouden worden. Met een aantal uur per dag vrije beweging en een weide of paddock. Hierdoor bewegen de paarden veel te weinig. 

Wanneer een paddock paradise goed ingedeeld wordt zorgt dit ervoor dat de paarden meer gaan bewegen. Ze moeten rond wandelen om te eten, drinken en te rusten. Aan de 50km per dag zullen ze niet komen. Maar dat is niet nodig om een paard gezond en gelukkig te houden.

Daarnaast wordt er meer uitdaging voorzien. Een heuvel, boomstammen, verschillende ondergronden, kronkelende paden, … zorgen ervoor dat het paard meer geneigd is om de omgeving te gaan onderzoeken. Het is een stuk interessanter dan één grote groene vlakte waar veel paarden op staan als ze buiten mogen. 

Leven in kuddeverband

Paarden zijn sociale dieren. Ze hebben soortgenoten nodig om zich veilig te voelen. Een paard alleen in een gemakkelijk prooi in het wild. 

Ze hebben sociaal contact ook nodig om gelukkig te zijn. En aan elkaar kunnen snuffelen over een draadje is helaas niet voldoende. Samen eten, spelen, allegrooming, bewaking tijdens slapen, … zijn belangrijk gedurende de hele dag. 

iceland, icelandic horse, horses
Altijd eten beschikbaar

Paarden zijn gemaakt om een hele dag door te eten. Zo eten ze ongeveer 16 uur per dag. Dit is zowel fysiek als mentaal erg belangrijk. Als paarden te lange periodes niet kunnen eten is de kans op maagzweren bijvoorbeeld een stuk groter.

Mentale uitdaging

Mentale uitdaging zal ervoor zorgen dat paarden zich niet meer gaan vervelen. Leven in een kudde zorgt hier al een groot stuk voor. Maar ook de omgeving speelt een belangrijke rol. Doordat ze op zoek moeten gaan voor eten, voerpuzzels moeten oplossen en moeten nadenken waar en hoe ze moeten lopen zullen ze mentaal uitgedaagd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Shopping Cart